Υποκλοπές ακόμη και στα "πορτοκαλί" τηλέφωνα της Κυβέρνησης

Υποκλοπές ακόμη και στα "πορτοκαλί" τηλέφωνα της Κυβέρνησης

Αρ. Πρωτ. 11730/17.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Απαράδεκτα γεγονότα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, με τα μέλη της Κυβέρνησης να ακούγεται ότι βρίσκονται στο έλεος των υποκλοπών. Κατάπληκτοι παρακολουθούμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε πλήρη απάθεια, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις πληροφορίες ότι οι απόρρητες επικοινωνίες των μελών της Κυβέρνησης με τα τριψήφια τηλέφωνα παγιδεύονται εύκολα, χωρίς κανείς να έχει μεριμνήσει για την ασφαλή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών. Και είναι αυτά τα ίδια τα μέλη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που από την θέση της αντιπολίτευσης βροντοφώναζαν για σκάνδαλο, όταν ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα των υποκλοπών επί Κυβέρνησης ΝΔ.

Τώρα τηρούν σιγή ιχθύος, αδιαφορώντας για το ποιοι σχεδίασαν την παρούσα επιχείρηση, ποιους στόχους εξυπηρετούσαν και τι εν τέλει αποκόμισαν από αυτήν. Τα περιστατικά αυτά, ακόμη και σε μέλη της Κυβέρνησης, έχουν θορυβήσει τους πολίτες. Το ανησυχητικό είναι ότι τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ δεν προστατεύονται από καμία υπηρεσία, ούτε και υπάρχει σύστημα εποπτείας των υπαίθριων κατανεμητών. Οφείλουν τα αρμόδια Υπουργεία να επιληφθούν άμεσα του θέματος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν  παραβιάσεις και παγίδευση των τηλεφωνικών  συνομιλιών.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με τις πληροφορίες για υποκλοπές των τηλεφώνων των μελών της Κυβέρνησης;

Απαντήσεις Υπουργείων